tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pikalainaa luottotiedottomalle?

Väillä kuulee huhuja, joissa luottotiedottomalle on myönnetty pikavippiä milloin mistäkin yrityksestä. Näihin tietoihin tulee suhtautua varauksella. Kannattaa muistaa, että pikalaina yritykset tekevät mukavan summan rahaa laskuttamalla palvelumaksun myös tekstiviestillä toimitettavasta lainahakemuksesta, vaikka lainaa ei edes myönnetä.

Mutta ei hätä ole tämännäköinen, Nykyään jokaisesta suuremmasta kaupungista löytyy panttilainakonttori joka panttia, esim. kultaa tai muuta arvotavaraa vastaan tarjoaa edullista lainaa. Panttilainakonttoreihin liittyi pitkään stigma, jossa palvelun käyttäjät olivat ”alempaa kansanosaa”, mutta nykyään panttilainaamoilla menee paremmin kuin koskaan. Ja mikä parasta, panttina ollut arvotavara palautuu sinulle lainantakaisinmaksun jälkeen.

Bottom line: Lainaa on melkein mahdoton saada ilman luottotietoja. Pikavippiyritykset ja kulutusluottoyhtiöt tarkistavat luottotiedot aina ennen lainan myöntämistä. Pankeissa maksuhäiriömerkinnän saaneisiin suhtaudutaan myötämielisemmin. Luottotietorekisterin tarkoituksena on antaa käsitys lainanhakijan taloudellisesta asemasta ja kyvykkyydestä maksaa laina pois. Suomessa rekisteriin merkitään sekä tiedot maksujen laiminlyönnistä että tiedot luottotietomerkinnän aiheuttaneen velan suorittamisesta.

1 kommentti: